Gebeurtenissen waarbij het geen zin heeft om naar de GAMMA te gaan:

1. Als je op weg bent naar een sollicitatiegesprek en je de bus mist en daarom maar besluit te liften naar Utrecht en als je je duim omhoog steekt, er ineens 700 auto’s stoppen en je dus mooi niet kan niet kiezen bij wie je instapt.

2. Als de postbode een pakketje komt bezorgen met daarin twee getrainde zeeleeuwen, maar je blijkt niks besteld te hebben.

3. Als je verliefd bent op een heel leuk meisje en dat je op de eerste date tot de ontdekking komt dat je het woord “tomaat” al je hele leven uitspreekt als “augurk”.

4. Als je zo lang op de wc hebt gezeten dat al je kleren doordrongen zijn met je eigen poeplucht.

5. Als je in de rij staat bij het gemeentehuis om een nieuw paspoort aan te vragen en wanneer je eindelijk aan de beurt bent, de mevrouw achter de balie je mededeelt dat je pasfoto ongeldig is omdat je oren niet goed zichtbaar zijn.

6. Als je op weg bent naar het park om daar lekker te gaan BBQ’en met je vrienden en het zo hard regent dat het hele park veranderd is in een groot meer en je geen zin meer hebt om te BBQ’en.

7. Als je besluit om na het schaatsen een kopje erwtensoep te eten bij dat verschrikkelijk nostalgische ‘Koek&Zopie’ tentje en die klootzakken 2,75 vragen voor een plakje roggebrood met katenspek.

Gebeurtenissen waarbij het wel zin heeft om naar de GAMMA te gaan:

1. Als je Gijs Staverman als buurman krijgt en je schutting hoognodig aan vervanging toe blijkt te zijn.

2. Als Gijs Staverman je boormachine heeft geleend en je op de vraag “Mag ik mijn boormachine terug?” een antwoord krijgt met als strekking “Rot op man met je boormachine idioot, weet je wel wie ik ben…?!”, en je toch echt een boormachine nodig hebt.

3. Als Gijs Staverman je voor je verjaardag een lege colafles en een doos met houtworm geeft en dat die houtwormen je huis helemaal opvreten en dat je dus een nieuw huis moet bouwen. Dan is een GAMMA in de buurt altijd handig.

4. Als Gijs Staverman besluit om ‘bij wijze van grap’ alle kitranden in je badkamer te verwijderen en dat het water nu letterlijk via het plafond naar beneden stroomt.

5. Als je op weg bent naar de GAMMA en Gijs Staverman vraagt of je, nu je toch gaat, een setje inbussleutels voor hem mee wilt nemen.