Caspar

Caspar is geboren in Delft en opgegroeid in Luxemburg, New York, Brussel en het Zuid-Nederlandse Noord-Brabant. Tegenwoordig woont Caspar in Rotterdam, alwaar hij sinds zijn studie Nederlands en Internationaal recht door het leven gaat als mr. Caspar.

Caspar werkte bij de NTR als verslaggever voor het op NPO 3 uitgezonden politiek-satirische programma Triana. Hij was onderdeel van het gehele eerste seizoen en bracht onder andere een bezoek aan de kersverse burgemeester van Rotterdam; Ahmed Aboutaleb. Ook was hij aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van Koningin Beatrix, alwaar hij sprak met tout hooggeplaatst Nederland. De gemaakte items presenteerde hij live vanuit de Triana studio in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Caspar werkt als freelance mediamaker voor verschillende opdrachtgevers. Eerder werkte hij onder andere voor  Dagblad De Pers, Nieuwe Revu en de VPRO. Ook maakte Caspar het wekelijkse item ‘Ontbijten met Caspar’ voor het WNL programma Nu al Wakker Nederland op Radio 1, waar hij met bekende en minder bekende Nederlanders aan de hand van de actualiteit de dag doornam.

Een van Caspar’s persoonlijke hoogtepunten is zijn bezoek aan Johan Cruijff in zijn woning in Barcelona. Caspar en Mies Bouwman zijn de enige Nederlanders die de legendarische #14 thuis wisten te interviewen én daarnaast een glaasje water van Danny in ontvangst wisten te nemen. Cruijff ziet dit waarschijnlijk ook als een van Caspar’s hoogtepunten. Caspar heeft weleens meegewerkt aan bedrijfsfilms en treedt af en toe op als dagvoorzitter of moderator. Hij presenteerde eerder de VPRO’s grote elitaire kennis quiz op het Vrij Denken Festival in de Beurs van Berlage.

Caspar is ad rem, praat graag en veel met mensen van allerlei pluimage, heeft een voorliefde voor absurde situaties en is net zo breed geïnteresseerd als ongeïnteresseerd. Hij neemt zichzelf niet al te serieus en vindt zijn optreden in de ‘Babbelbox’ van ‘Man Bijt Hond’ zijn grootste prestatie tot nu toe.

Over de talloze keren waar mensen hem niet leuk genoeg vonden voor televisie gerelateerde activiteiten heeft hij het liever niet. Tenzij u er naar vraagt.