Lieve Oom Donald,

Mijn opa en oma wonen net als Oma Duck op een boerderij. Daar hebben ze ook eenden en vorig jaar waren er ook kuikentjes geboren. Die heb ik Kwik, Kwek en Kwak genoemd. Omdat ik vlak daarna jarig was, kreeg ik ze van opa en oma als kado. Daar was ik vet blij mee. Mijn broer wilde toen voor 5 euro met we wedden dat ik Kwik, Kwek en Kwak niet durfde plat te slaan met een hamer. Dat durfde ik dus wel en toen won ik 5 euro. Leuk he?
Liefs Roos (9 jaar)

Zo, dat is nog eens makkelijk verdiend. Heb je die 5 euro op je spaarbankboekje gezet? Ennuh… wist je eigenlijk dat eendenkuikens ook wel pullen worden genoemd?

Hallo kwakende pechvogel,

1. Hoe komt het dat u eigenlijk altijd pech heeft?
2. Wat kost een gram cocaïne in Duckstad?
3. Mag ik uw handtekening?

Groetjes, Daan Akkermans (12 jaar) uit Urk

1. Ik weet het niet zeker, maar het lijkt wel alsof ik meer pech heb als Guus Geluk in de buurt is. 2. Ongeveer € 60,- maar dan heb je wel echt goed spul. 3.

Hoi Oom Dagobert,
Mijn vader houdt net als u heel veel van geld, maar niet heel erg van werken. Daarom heeft hij drie jaar geleden een bank beroofd. Toen hij al het geld in een zwarte sporttas had verzameld en naar buiten rende, werd hij door een agent 7 keer in zijn hoofd geschoten. Nu leg ik elk jaar nieuwe bloemen op zijn graf.
Sjoerd Buitendam

Hmmpf, je had beter kunstbloemen kunnen neerleggen. Die blijven veel langer goed en dan hoef je dus niet ieder jaar nieuwe te kopen. Dat scheelt je een hoop geld Sjoerd.